XAVIER MATEO


Xavier Mateo es defineix a si mateix com a pintor, escultor i dibuixant, tot i que també aplica els seus coneixements artístics al món de l'escenografia.

Creador sempre inquiet i apassionat, la seva gramàtica es nodreix de mul
titud d'amarres que es resolen en una estètica amb un valor i un segell poderós. La formació, l'enriquiment personal a través de l'estudi, la lectura, la reflexió, és part més de la maquinaria en la seva creació, a la qual es suma el component carnal i vivencial del propi artista.

En la recerca constant de la experiència estètica que ajunta la bellesa i la tècnica, hi ha inserida l'obra de Xavier Mateo. Les obres d'aquest artista són el resultat d'un procès alquímic de vísceres, tècnica i emoció, que sempre han guardat un equilibri difícil i necessari.

Xavi defineix el seu treball Carrusel com un treball de re-construcció constant que parteix d'un material molt fràgil (el paper) i de la utilització d'altres materials diferents. La platja és el seu rerefons. Es tracta d'un treball d'assaig-error que parteix de la necessitat de recomençament i redescobriment; d'aquesta manera, la peça es construeix a si mateixa, reordena els materials i les idees dintre del mateix pollastre.

En l'elaboració d'aquest projecte, Xavi Mateo ha pa
rtit d'un procés imaginatiu que va sorgir d'una idea inicial i que s'anava treballant progressivament amb l'experimentació directa sobre la peça. La forma de treball parteix de la necesitat d'ubicació dels diferents materials que es fan servir en la obra. El paper ocupa pràcticament tot el pollastre, s'hi afegeix el mosaic (en menor mesura) i finalment, amb la pintura realista, es destaquen els detalls fonamentals del pollastre.







Maternitat
Angoixa

Sense nom




Retrat de famìlia I
Retrat de famìlia II (detall)

Retrat de famìlia III



La batalla de Anghiari
Santa Anna amb Sant Joan Baptista, la Verge i el Nen Jesus

Cinc caps grotescs



Fotografies: Quinto (perfil)
Arxiu personal de l'artista (obres)



Torna a Creadors Gallum Gallum


Torna a l'inici

 
Creative Commons License
Blog Proyecto Gallum Gallum by Giselle García is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-No comercial-Sin obras derivadas 3.0 España License.